De Week van de Circulaire Economie

Deze week, in de week van 16 tot 24 januari, vindt voor de tweede keer de Week van de Circulaire Economie plaats. In deze week laten bedrijven en organisaties die nu al slim en circulair ondernemen hun best practices zien om anderen te inspireren. In dit kader vertellen wij graag over een van de projecten waar wij nu mee bezig zijn: textiel.

Veel grote bedrijven waarbij hun werknemers bedrijfskleding dragen weten na gebruik van deze kleding niet wat ze er mee kunnen doen. Meestal wordt dit dan afval. Wij zien echter veel mogelijkheden voor nieuwe toepassingen van dit textiel. Op verschillende manieren en niveaus kan dit gerecycled worden. Van sommige kledingstukken kan redelijk eenvoudig een nieuw product worden gemaakt. Zo hebben wij van overhemden shopper tassen gemaakt en van veiligheidsjassen weekendtassen. Wanneer het product niet op deze manier hergebruikt kan worden, is vervezelen van het textiel een goede optie. Dit is iets waar wij nog hard mee bezig zijn. Daarnaast zijn we gestart met de retourlogistiek van bedrijfskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsschoenen voor ENGIE. Dit alles doen wij vanuit ons operationele dochterbedrijf COFA.

Materialen, ideeën en circulaire oplossingen hebben we genoeg, en door learning by doing komen we steeds een stapje verder!

Via dit kanaal houden we u graag op de hoogte van vorderingen en nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Comments ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *